Over mij

Achtergrond

 

Ik ben in 1987 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht in de Klinische Psychologie en Psychopathologie. Hierna volgde ik meerdere opleidingen tot psychotherapeut, seksuoloog en klinisch psycholoog (NIP).

Geregistreerd sta ik als cognitief gedragstherapeut VGCT (1994), psychotherapeut (BIG) (1994) seksuoloog NVVS (1995), Gz-psycholoog (BIG) 1998 Specialist , aangevuld met opleidingen in de hypnotische technieken, EMDR, EFT, mindfulness en schematherapie.

 

Op meerdere psychotherapie-afdelingen ben ik werkzaam geweest. Het laatst bij PsyQ in Den Haag op de afdeling Psychotrauma en Seksuologie (tot 2014).

 

Mijn eigen praktijk ben ik in 2005 gestart. Ik heb mij aangesloten bij het samenwerkings-verband van Psychologenhuis Hilversum en coaching in Hilversum (zie ook de site: www.psychologenhuis.nl ). Ik heb een voorkeur voor het doen van behandelingen op het gebied van psychotrauma, seksuologie, angst- en depressieve klachten, relationele problematiek en problemen die te maken hebben met het functioneren op belangrijke levensgebieden.

Centraal in mijn behandelingen staat het verhaal van de cliënt, waarna de zoektocht naar de betekenis van de gebeurtenissen en het leggen van verbanden kan beginnen met als doel de klachten te verminderen, te werken aan herstel en de kwaliteit van leven te verbeteren.

 

In bezit van het visitatiecertificaat NIP hetgeen staat voor kwaliteit van zorg.

 

Het kwaliteitsstatuut ligt in de praktijk ter inzage.

Samenwerkingsverband

Ik ben een vrijgevestigde klinisch psycholoog, psychotherapeut en seksuoloog.

Samenwerking voor overleg, intervisie, bijscholing en kwaliteitsbevordering deel ik met collega’s van Psychologenhuis Hilversum. Dit is een samenwerkingsverband van vrijgevestigde klinisch psychologen, psychotherapeuten, gz-psychologen en een psychiater. Zie: www.psychologenhuis.nl

Als seksuoloog neem ik deel aan de intervisiegroep van Seksuologen Midden Nederland.